Εργονομικός μάρσιπος και η επιλογή του

Εργονομικός μάρσιπος. Μια αρκετά απαιτητική αγορά, καθώς πρέπει να γίνει με προσοχή, μελέτη και προνοητικότητα, καθώς αφορά τη μεταφορά του ίδιου σας του μωρού. Ο μάρσιπος θα χρησιμοποιείται τόσο από τον πατέρα όσο και από τη μητέρα, ενώ θα πρέπει να πληροί τις προϋποθέσεις για τη μεταφορά του μωρού όσο αυτό μεγαλώνει και αναπτύσσεται. Πρέπει λοιπόν να επιτρέπει στο γονέα τη μέγιστη ελευθερία κινήσεων και ταυτόχρονα την ύψιστη ασφάλεια και άνεση στο παιδί.

Επειδή όμως στην αγορά οι μάρσιποι διατίθενται σε μια μεγάλη πληθώρα επιλογών με σημαντικές διαφορές στο μέγεθος, την ελαστικότητα, την ποιότητα κατασκευής, το ύφασμα, και την εργονομία, εμείς στο The Baby City, σας ετοιμάσαμε μια λίστα με τα χαρακτηριστικά στα οποία πρέπει να δώσετε βάση, πριν να προχωρήσετε στην αγορά!

Εργονομικός μάρσιπος: Τι να προσέξετε στην επιλογή του ιδανικού για τις ανάγκες σας

 

#1: Τα υλικά κατασκευής

Οι μάρσιποι πρέπει να είναι ενισχυμένοι με ποιοτικά και μαλακά υφάσματα, που επιτρέπουν τη μέγιστη δυνατή ελευθερία κινήσεων. Παράλληλα, πρέπει να εγγυώνται την ασφάλεια και τη σταθερότητα κατά τις μετακινήσεις σας. Το ιδανικότερο υλικό είναι το μαλακό βαμβάκι και έπονται ο πολυεστέρας, το spandex και το tencel.

#2: Το σύστημα ιμάντων για οσφυϊκή υποστήριξη

Οι μάρσιποι, πρέπει να είναι εξοπλισμένοι με ένα στέρεο και σταθερό σύστημα ιμάντων με οσφυϊκή υποστήριξη. Το σύστημα αυτό είναι σημαντικό να βοηθά το γονέα να κρατήσει το μωρό με την ελάχιστη προσπάθεια και με μία δομή που να εξασφαλίζει στο παιδί άνεση και ιδανική στάση.

#3: Η αδιαβροχοποίηση

Ασφαλώς κανείς μας δεν ήθελε να παραμένει βρεγμένο το μωράκι του, ούτε στον ύπνο του, ούτε στον ξύπνιο του, ούτε κατά τη μεταφορά του. Γι’ αυτό, οι καλύτεροι μάρσιποι για νεογέννητα πρέπει να είναι κατά προτίμηση αδιάβροχοι. Προνοήστε να εξοπλιστείτε μόνο με τέτοιους, έτσι ώστε να προλάβετε δυσάρεστες καταστάσεις για εσάς και το μωρό σας.

#4: Η δυνατότητα χρήσης σε περισσότερες θέσεις

Όσο περνούν οι μήνες και μεγαλώνει το μωράκι σας, οι ιδανικές θέσεις μεταφοράς του, αλλάζουν. Για τον λόγο αυτό, οι μάρσιποι πρέπει να μπορούν να χρησιμοποιηθούν και να φορεθούν από εσάς και σε διαφορετικές θέσεις. Για τους πρώτους μήνες, ενδείκνυται η μπροστινή, κοιτάζοντας τον γονιό, από 5 μηνών περίπου κοιτάζοντας προς τα έξω (πάλι από μπροστά) και μετά τους 9 μήνες από πίσω.

#5: Η προσαρμοστικότητα στον κάθε γονιό

Οι μάρσιποι πιθανότατα δεν θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά από τον έναν γονιό ή τον άλλο, οπότε θα πρέπει να είναι απόλυτα προσαρμόσιμοι, ανάλογα με το ποιος τον χρησιμοποιεί. Με εύκολες ρυθμίσεις χάρη στους ιμάντες που διαθέτουν, θα τους φέρετε άμεσα στα μέτρα σας και θα είστε έξω σε χρόνο μηδέν!

Εργονομικοί μάρσιποι με την υπογραφή The Baby City

Οι εργονομικοί μάρσιποι του The Baby City είναι οι ιδανικές λύσεις για την κάλυψη των αναγκών σας. Ανάμεσα στις προτάσεις μας που θα σας λύσουν κυριολεκτικά τα χέρια περιλαμβάνονται οι εξής:

  • Εργονομικός μάρσιπος Stokke® MyCarrier™ μπροστινός & πίσω

Ο best-seller μάρσιπος του The Baby City έχει σχεδιαστεί και δημιουργηθεί προσεκτικά και εργονομικά για να ταιριάζει ακριβώς στις μαμάδες και τους μπαμπάδες όλων των μεγεθών. Επιτρέπει στο μωρό σας να είναι σωστά τοποθετημένο σε όλες τις θέσεις, διασφαλίζοντας την υγιή του ανάπτυξη. Είναι δε προσαρμόσιμος για τη σωστή κατανομή του βάρους με μαλακά βαμβακερά ένθετα θέσης που κάνουν τη μεταφορά του παιδιού άνετη για το γονιό και το παιδί. Βρείτε τον σε μοναδικά χρώματα εδώ.

  • Εργονομικός μάρσιπος Cybex Yema

Μεταφέρετε το παιδί σας με εμπιστοσύνη χάρη στον εργονομικό μάρσιπο Cybex Yema. Διαθέτει ρυθμιζόμενο πλάτος στο εσωτερικό της ζώνης μέσης, επιτρέποντάς σας να παρέχετε την εργονομική θέση περιθωρίου ευκαμψίας που υποστηρίζει την υγιή ανάπτυξη των ισχίων και της σπονδυλικής στήλης του μωρού. Επιπλέον, χάρη στην ειδική υποστήριξη κεφαλής και αυχένα, προσφέρει άνεση και υποστήριξη για το ευαίσθητο κεφάλι και το λαιμό του. Το προσκέφαλο μπορεί να επεκταθεί και να χρησιμοποιηθεί ως σκίαστρο. Θα τον βρείτε σε πολλά και διαφορετικά χρώματα εδώ.

  • Εργονομικός μάρσιπος Inglesina Front

Πρόκειται για μία ακόμα λύση εργονομικού μάρσιπου που σας επιτρέπει να απολαμβάνετε τις εξόδους με το μωρό σας, διατηρώντας άμεση επαφή μαζί του. Χρησιμοποιείται σε διπλή θέση για το μωρό: με μέτωπο προς τη μητέρα (για τους πρώτους μήνες) και μέτωπο προς το δρόμο (για τους επόμενους μήνες). Διαθέτει δε πρακτικό ρυθμιζόμενο σύστημα ιμάντων με οσφυϊκή στήριξη που κάνει πιο άνετη τη μεταφορά του μωρού. Ανακαλύψτε τον εδώ.

Ανακαλύψτε την κορυφαία premium συλλογή σε εργονομικούς μάρσιπους

Αναζητάτε τον ιδανικό εργονομικό μάρσιπο που θα εξασφαλίζει τη σωστή τοποθέτηση των αρθρώσεων της πλάτης και των ποδιών του παιδιού; Θα τον βρείτε μέσα από την κορυφαία συλλογή του The Baby City. Επισκεφθείτε μας σήμερα στις εγκαταστάσεις μας, Ανδρέα Παπανδρέου 19 στο Μαρούσι, πλησίον The Mall Athens και ανακαλύψτε την κορυφαία συλλογή μας. Εναλλακτικά, μπείτε σήμερα στο www.thebabycity.gr και ολοκληρώστε τις αγορές σας με:

  • Έως 12 άτοκες δόσεις για αγορά με χρήση πιστωτικής κάρτας
  • Δυνατότητα δωρεάν μεταφοράς.

Σου άρεσε το νέο μας άρθρο «Εργονομικοί μάρσιποι νέας γενιάς»;
Διαβάστε περισσότερα κείμενα που σας ενδιαφέρουν στο The Baby City Blog.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *