Πρώτο μπάνιο στη θάλασσα

Πρώτο μπάνιο στη θάλασσα, μία από τις πιο συναρπαστικές στιγμές τόσο για το μωράκι όσο και για τους γονείς του. Αν λοιπόν ετοιμάζεστε κι εσείς να απολαύσετε τη θάλασσα μαζί του, τότε δεν έχετε παρά να διαβάσετε όλες εκείνες τις συμβουλές μας που θα το κάνουν να λατρέψει τις βουτιές στο νερό.

7+1 πολύτιμες συμβουλές για το πρώτο μπάνιο του μωρού στη θάλασσα

1. Περιμένετε μέχρι να συμπληρώσει τους πρώτους του 6 μήνες!

Σύμφωνα με τους παιδίατρους, η ιδανική ηλικία για το πρώτο μπάνιο του μωρού σας στη θάλασσα είναι αυτή των έξι μηνών. Ο λόγος είναι ότι τα μωρά δεν μπορούν να εκτεθούν στην ηλιακή ακτινοβολία νωρίτερα από αυτή.

2. Επιλέξτε την κατάλληλη παραλία

Σιγουρευτείτε ότι η παραλία στην οποία θα κάνει το πρώτο του μπανάκι είναι απόλυτα καθαρή, έτσι ώστε να μην υπάρχει ο κίνδυνος της οποιαδήποτε μόλυνσης. Καλύτερα να προτιμήσετε μία παραλία με γαλάζια σημαία!

3. Αποφύγετε τον ήλιο του μεσημεριού

Αφενός η επιδερμίδα του μωρού είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη στην έντονη ηλιακή ακτινοβολία των μεσημεριανών ωρών, αφετέρου η ζέστη μπορεί να του προκαλέσει εκνευρισμό. Σε κάθε περίπτωση, οι καλύτερες ώρες για το πρώτο μπάνιο στη θάλασσα είναι το πρωί, από τις 9 έως τις 11, καθώς και το απόγευμα, μετά τις 6.

4. Ελέγξτε την θερμοκρασία του νερού πριν το πρώτο μπάνιο στη θάλασσα

Τα μωρά δεν μπορούν να ρυθμίσουν την θερμοκρασία του σώματός τους όπως οι μεγάλοι. Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι αν το μωράκι σας βουτήξει σε κρύο νερό, τότε θα κρυώσει ακόμα περισσότερο. Πριν λοιπόν την πρώτη του βουτιά, φροντίστε να ελέγξετε την θερμοκρασία του νερού, έτσι ώστε να μην είναι πολύ κρύα.

5. Πάρτε μαζί σας το αγαπημένο του πλαστικό παιχνίδι

Το μωράκι σας ενδέχεται να αγχωθεί με το νερό. Γι’ αυτό, καθώς μπαίνετε μαζί στη θάλασσα, μην ξεχάσετε να πάρετε το αγαπημένο του πλαστικό παιχνιδάκι. Σίγουρα, θα κάνει το μωρό σας να αισθανθεί καλύτερα!

6. Προμηθευτείτε το κατάλληλο αντηλιακό

Προτιμήστε βρεφικό αντηλιακό με υψηλό δείκτη και φυσικά φίλτρα προστασίας. Εφαρμόστε το ομοιόμορφα στο σώμα του μωρού σας 20 έως 30 λεπτά πριν την πρώτη του βουτιά. Μετά το μπάνιο, ξεπλύνετε το μωρό και εφαρμόστε ξανά το αντηλιακό του.

7. Φορέστε του καπέλο και γυαλιά ηλίου!

Τα νέα καπέλα παραλίας Minot για αγοράκι και Medard για κοριτσάκι θα χαρίσουν στο μωράκι σας στιλ και άνεση, καθώς είναι φτιαγμένα από δροσερό βαμβάκι. Επιπλέον, διαθέτουν ένα δισκοειδές χείλος που εξασφαλίζει απόλυτη προστασία από την ήλιο. Φυσικά, μην ξεχάσετε να του φορέσετε και τα κατάλληλα γυαλιά Navigator για απόλυτη προστασία αι από την UV ακτινοβολία. Θα τα βρείτε σε τρία υπέροχα χρώματα: μαύρο, γαλάζιο και ροζ.

+1. Ολοκληρώστε το στιλ του για το πρώτο μπάνιο στη θάλασσα με το ιδανικό μαγιό!

Κάθε εμφάνιση του μωρού σας κλέβει τις εντυπώσεις! Για το πρώτο του μπάνιο στην θάλασσα, σας προτείνουμε τη νέα συλλογή μαγιό από τα The Baby City. Εδώ, θα βρείτε επιλεγμένα σχέδια σε μαγιό κορυφαίας ποιότητας που θα καλύψουν πλήρως τις ανάγκες του, χαρίζοντάς του απαράμιλλο … στιλ!

Βρήκατε ενδιαφέρον το νέο μας άρθρο «Πρώτο μπάνιο στη θάλασσα»

Διαβάστε περισσότερα κείμενα που σας ενδιαφέρουν στο νέο The Baby City Blog.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *