Τηλ. Επικοινωνίας: 210 6106036
  • 0
Όλες οι Κατηγορίες
Τηλ. Επικοινωνίας: 210 6106036

Βρεφικό καρότσι: Τα 7+1 βήματα για να επιλέξετε το ιδανικό

Βρεφικό καρότσι: Τα 7+1 βήματα για να επιλέξετε το ιδανικό

Βρεφικό καρότσι: ποιο είναι το κατάλληλο για εσάς; Σήμερα, οι επιλογές που υπάρχουν διαθέσιμες στην αγορά είναι πολλές. Όμως, στην πράξη, λίγες είναι εκείνες που μπορούν να καλύψουν τις πραγματικές σας ανάγκες. Τι χαρακτηριστικά λοιπόν πρέπει να έχει το καρότσι που τελικά θα επιλέξετε; Για να σας βοηθήσουμε να πάρετε την σωστή αγοραστική απόφαση, δημιουργήσαμε έναν εύκολο και βοηθητικό οδηγό αγοράς. Απαντώντας στις ερωτήσεις του, θα βρείτε όλα τα χαρακτηριστικά που θα σας καλύψουν στο 100%.


Βρεφικό καρότσι: Οδηγός αγοράς

1. Σε τι δρόμους κινείστε;

Εάν η περιοχή στην οποία μετακινείστε διαθέτει πεζοδρόμια υψηλών ευρωπαϊκών προδιαγραφών και καλά στρωμένους δρόμους, τότε ένα καρότσι με μικρές ρόδες μπορεί να σας καλύψει. Αν ωστόσο κινείστε σε πεζοδρόμια με κακοτεχνίες ή επισκέπτεστε συχνά πάρκα με χαλίκια και χώματα, τότε χρειάζεστε ένα καρότσι με ανθεκτικά ροδάκια και υψηλής ποιότητας αναρτήσεις. Έτσι, θα απορροφά τους κραδασμούς του δρόμου, προσφέροντας στο μωρό σας μία άνετη μετακίνηση.


2. Χωράει το βρεφικό καρότσι στο πορτμπαγκάζ;

Εάν οδηγείτε ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης, τότε ενδέχεται το βρεφικό καρότσι να μην χωράει στο πορτμπαγκάζ του. Γι’ αυτό, πριν προχωρήσετε στην τελική επιλογή, ελέγξτε τον διαθέσιμο χώρο σας παίρνοντας τα μέτρα του. Επίσης, προβλέψτε έτσι ώστε το πορτμπαγκάζ να μπορεί να χωρέσει μαζί τόσο μία καλαθούνα όσο και την τσάντα αλλαγής του μωρού σας.


3. Χρειάζεται να το σηκώνετε συχνά;

Το σήκωμα ενός βρεφικού καροτσιού δεν είναι πάντα μία εύκολη διαδικασία. Ενδεχομένως, θα πρέπει να το ανεβοκατεβάζετε από σκάλες, να το βγάζετε από το πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου, αλλά και να το σηκώνετε για να προσπεράσετε τυχόν εμπόδια. Γι’ αυτό, είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα ελαφρύ βρεφικό καρότσι το οποίο θα μπορείτε να το διαχειρίζεστε με ευκολία.


4. Χρειάζεστε βρεφικό καρότσι με ρυθμιζόμενο ύψος;

Εφόσον υπάρχει μεγάλη διαφορά ύψους ανάμεσα σε σας και τον σύντροφό σας, τότε είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα βρεφικό καρότσι με ρυθμιζόμενο ύψος. Έτσι, θα μπορείτε να το μετακινήσετε εύκολα και οι δύο, έχοντας το παιδί όσο πιο κοντά σας γίνεται, χωρίς να καταβάλλετε κόπο.


5. Προσφέρει καλή σκιά στο μωρό;

Η χώρα μας φημίζεται για τις υψηλές της θερμοκρασίες, ειδικά το καλοκαίρι. Πρέπει λοιπόν να βεβαιωθείτε ότι το καρότσι που επιλέξατε θα προσφέρει καλή σκιά στο μωρό σας, ιδανικά με δείκτη προστασίας του υφάσματος από τον ήλιο. Έτσι, δεν θα χρειάζεται να δημιουργείτε αυτοσχέδια σκίαστρα με σεντονάκια για να το προστατεύσετε από τον ήλιο…


6. Τι χρώμα να επιλέξω για το βρεφικό καρότσι

Εδώ, οι παράγοντες που θα επηρεάσουν την τελική σας επιλογή είναι περισσότεροι απ’ όσους φαντάζεστε. Σίγουρα, είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα χρώμα που θα σας ικανοποιεί αισθητικά. Λάβετε όμως υπόψιν ότι θα πρέπει να ταιριάζει και στον χώρο σας. Στην περίπτωση που ενδέχεται να το χρησιμοποιήσετε ξανά για παιδί διαφορετικού φύλου, σας προτείνουμε να επιλέξετε ένα ουδέτερο χρώμα, όπως το γκρι.


7. Ένα καρότσι για κάθε ηλικία ή ένα καρότσι για όλες τις ηλικίες;

Προτιμήστε τη λύση να επιλέξετε ένα βρεφικό καρότσι που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και όταν το μωρό σας θα μεγαλώσει. Στα The Baby City θα βρείτε κορυφαίες επιλογές σε καρότσια στον σκελετό των οποίων προσαρμόζεται πορτ-μπεμπέ ή και κάθισμα. Έτσι, το παιδί θα το απολαμβάνει έως και κατά την πρώτη νηπιακή ηλικία, ενώ δεν θα χρειαστεί να αγοράσετε δεύτερο καρότσι.


+!.  Τι budget χρειάζεστε για το βρεφικό καρότσι;

Οι τιμές των βρεφικών καροτσιών διαμορφώνονται και διαφέρουν ανάλογα με τα χαρακτηριστικά τους. Στα The Baby City θα βρείτε όλες τις premium προτάσεις των κορυφαίων brands της αγοράς με δωρεάν μεταφορικά και έως 12 άτοκες δόσεις. Κάντε σήμερα την αγορά σας online ή επισκεφθείτε μας από κοντά στο κατάστημά μας Ανδρέα Παπανδρέου 19 στο Μαρούσι, δίπλα από το The Mall Athens.


Βρήκατε ενδιαφέρον το νέο μας άρθρο «Βρεφικό καρότσι: Τα 7+1 βήματα για να επιλέξετε το ιδανικό»
Διαβάστε περισσότερα κείμενα που σας ενδιαφέρουν στο νέο The Baby City Blog.

Μετάβαση στο περιεχόμενο preloader