Τηλ. Επικοινωνίας: 210 6106036
  • 0
Όλες οι Κατηγορίες
Τηλ. Επικοινωνίας: 210 6106036

Τα καλύτερα καθίσματα αυτοκινήτου για μωρά

Οδηγός αγοράς καθίσματος αυτοκινήτου για μωρά και παιδιά

Τα καλύτερα καθίσματα αυτοκινήτου για μωρά: ποια είναι και πώς μπορείτε να τα αποκτήσετε; Ένα από τα θέματα που απασχολούν περισσότερο τους νέους γονείς είναι και η εύρεση των κατάλληλων καθισμάτων που θα εξασφαλίσουν την ασφαλή και άνετη μετακίνηση των παιδιών. Από την στιγμή που θα βγει ένα παιδί από το μαιευτήριο και θα μπει στο αυτοκίνητο για να μεταφερθεί σπίτι του, πρέπει να βρίσκεται στο κατάλληλο κάθισμα. Γι’ αυτό, είναι σημαντικό να προετοιμαστούμε κατάλληλα, επιλέγοντας το σωστό για κάθε στάδιο της ανάπτυξής του.


Τα παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου προστατεύουν αποτελεσματικά τους μικρούς μας φίλους

Η χρήση των παιδικών καθισμάτων είναι υποχρεωτική βάσει Κ.Ο.Κ. και μπορεί να σώσει ζωές. Τα παιδιά πρέπει να κάθονται πάντα πίσω, στο ειδικό κάθισμα ασφαλείας, με την ειδική ζώνη ασφαλείας. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, όταν τα παιδικά καθίσματα χρησιμοποιούνται σωστά, αποτρέπουν κατά 71% τα θανατηφόρα ατυχήματα και κατά 67% τους βαρείς τραυματισμούς. Ωστόσο, το ποσοστό χρήσης παιδικού καθίσματος στην Ελλάδα κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα – μόλις 25% – σε αντίθεση με την Βόρεια Ευρώπη, όπου φτάνει το 85%. Πολλοί γονείς, κυρίως λόγω ελλιπούς ενημέρωσης, μεταφέρουν τα παιδιά τους στο αυτοκίνητο μέσα σε πορτ μπεμπέ, σε καλαθούνα ή αγκαλιά τους, μη γνωρίζοντας ότι τα θέτουν σε κίνδυνο.


Τα καλύτερα παιδικά καθίσματα: Τα 7+1 βήματα για να κάνετε την ιδανική επιλογή

Η ασφάλεια του παιδιού αποτελεί πρώτη προτεραιότητα κάθε υπεύθυνου γονιού. Γι’ αυτό, είναι σημαντικό να επιλέγουμε πάντα τα καλύτερα καθίσματα αυτοκινήτου για μωρά. Αν έχει έρθει πλέον το πλήρωμα του χρόνου για να επιλέξετε το δικό του κάθισμα, τότε δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις συμβουλές μας για να κάνετε την σωστή και… σοφή επιλογή.


1. Επιλέξτε παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου βάσει ηλικίας και βάρους παιδιού

Σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς, τα καλύτερα παιδικά καθίσματα που κυκλοφορούν στην αγορά χωρίζονται σε ομάδες με βάση το βάρος του κάθε παιδιού. Συγκεκριμένα, πρόκειται για:
• Την «ομάδα 0» για παιδιά που ζυγίζουν κάτω των 10 κιλών
• Την «ομάδα 0+» για παιδιά που ζυγίζουν κάτω των 13 κιλών
• Την «ομάδα Ι» για παιδιά που ζυγίζουν από 9 έως 18 κιλά
• Την «ομάδα II» για παιδιά που ζυγίζουν από 15 έως 25 κιλά
Την «ομάδα III» για παιδιά που ζυγίζουν από 22 έως 36 κιλά.

Ωστόσο, στο The Baby City θα βρείτε και παιδικά καθισματάκια τα οποία ανήκουν σε περισσότερες από μία ομάδες. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες ενός παιδιού για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.


2. Προτιμήστε αξιόπιστες εταιρείες

Στην ασφάλεια των παιδιών μας δεν χωρούν εκπτώσεις. Γι’ αυτό, είναι σημαντικό να έχουμε υπόψιν ότι τα καλύτερα καθίσματα αυτοκινήτου προέρχονται πάντα από επώνυμους κατασκευαστές με παγκόσμια αναγνώριση. Στο The Baby City θα βρείτε παιδικά καθίσματα από κορυφαία brands της αγοράς όπως Stokke®, Inglesina, Romer, Britax, Maxi Cosi, Jolie, Peg Perego και Quax.


3. Ελέγξτε τις προδιαγραφές ασφαλείας

Όπως είναι αυτονόητο, τα καλύτερα καθίσματα αυτοκινήτου για μωρά πληρούν και τα πιο σύγχρονα πρότυπα ασφάλειας σε επίπεδο κατασκευής. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπάρχουν δύο διαφορετικά πρότυπα: το ισχύον πρότυπο R44/04, καθώς και το νέο πρότυπο ECE R129, γνωστό και ως i-Size.
Σύμφωνα με το πρώτο (R44/04), τα καθίσματα κατατάσσονται με βάση το βάρος, ενώ το κατώτατο όριο για υποχρεωτική φορά του βρεφικού καθίσματος προς τα πίσω (rear facing) είναι 9 κιλά.

Η νέα ευρωπαϊκή οδηγία «i-SIZE / ECE R129» προβλέπει ότι η επιλογή του παιδικού καθίσματος θα γίνεται ανάλογα και το ύψος του παιδιού. Μάλιστα, απαιτεί τοποθέτηση του καθίσματος με μέτωπο προς τα πίσω, τουλάχιστον μέχρι την ηλικία των 15 μηνών, καθώς έτσι εξασφαλίζεται βελτιωμένη προστασία στις ισχυρότερες δυνάμεις πλάγιας και μετωπικής σύγκρουσης, καθώς και αποτελεσματικότερη προστασία του κεφαλιού και του αυχένα.
Για να δείτε αν ένα κάθισμα πληροί ένα από τα δύο αυτά πρότυπα, αναζητήστε την πορτοκαλί ετικέτα στο πίσω του μέρος. Έτσι, θα βεβαιωθείτε ότι το κάθισμα που σας ενδιαφέρει τηρεί τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές.


4. Προτιμήστε καθίσματα αυτοκινήτου με σύστημα Isofix αν…

… το αυτοκίνητό σας έχει κατασκευαστεί την τελευταία δεκαετία, καθώς είναι πολύ πιθανό να εξοπλίζεται με αυτό. Πρόκειται για ειδικούς υποδοχείς στα πίσω καθίσματα οι οποίοι υποδέχονται συμβατά παιδικά καθίσματα με ειδικά άγκιστρα. Έτσι, εξασφαλίζουν μέγιστη σταθερότητα σε περίπτωση πρόσκρουσης. Επιπλέον επιτρέπουν την περιστροφή του καθίσματος, κάνοντας την τοποθέτηση του παιδιού σε αυτό πιο εύκολη και γρήγορη από ποτέ.


5. Τα καλύτερα καθίσματα αυτοκινήτου για μωρά έχουν διακριθεί και στις δοκιμές ADAC

Τα καλύτερα καθίσματα αυτοκινήτου για μωρά δεν αρκεί να κατασκευάζονται με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές, αλλά να έχουν διακριθεί και σε ανεξάρτητες δοκιμές crash test, όπως αυτές της ADAC. Πρόκειται για έναν ανεξάρτητο φορέα ο οποίος πραγματοποιεί ειδικά crash test τα οποία αξιολογούν την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ευκολία χρήσης των καθισμάτων. Δείτε όλη τη λίστα των διακεκριμένων καθισμάτων εδώ.


6. Μην αμελείτε τον παράγοντα «πρακτικότητα»

Μετά την ασφάλεια, σειρά έχει η πρακτικότητα. Τα καλύτερα καθίσματα αυτοκινήτου για παιδιά πρέπει να είναι ελαφριά και απλά στη χρήση τους. Επιπλέον, πρέπει να μετατρέπονται εύκολα σε καρότσια που θα φιλοξενήσουν τις βόλτες των παιδιών.


7. Μην ξεχνάτε την άνεση των παιδιών

Τα καλύτερα καθίσματα αυτοκινήτου για παιδιά πρέπει να διαθέτουν ρυθμιζόμενο προσκέφαλο ώστε να προσφέρουν άνεση στα παιδιά καθώς μεγαλώνουν. Μάλιστα, ορισμένα από αυτά είναι εξοπλισμένα και με ρυθμιζόμενο πόδι στήριξης.


+1. Διαλέξτε το χρώμα που σας εκφράζει!

Αφού εξασφαλίσατε την ποιότητα, την πρακτικότητα, την άνεση και την εργονομία που σας προσφέρουν οι διαθέσιμες επιλογές σας, το επόμενο βήμα είναι να καταλήξετε και στο χρώμα του καροτσιού. Εφόσον δεν κινηθείτε σε μία κλασική επιλογή όπως το μπλε ή το μαύρο, σας προτείνουμε να ρίξετε μία ματιά στα μοντέρνα γκρι και μπεζ σχέδια από τη νέα συλλογή παιδικών καθισμάτων του The Baby City. Είμαστε σίγουροι ότι θα κερδίσουν αμέσως τις εντυπώσεις σας.


Πριν τη χρήση, συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο του κατασκευαστή

Φυσικά, η αγορά του κατάλληλου καθίσματος αυτοκινήτου για μωρά πρέπει να συνοδεύεται και από τη σωστή του χρήση. Γι’ αυτό, ο καλύτερος τρόπος για να την εξασφαλίσουμε είναι να τηρούμε πάντα τις οδηγίες του κατασκευαστή για:
Τη σωστή εγκατάσταση
Τη χρήση με βάση το βάρος και το ύψος του παιδιού
Την τοποθέτηση του καθίσματος στα ενδεδειγμένα σημεία του αυτοκινήτου (πλαϊνές, μεσαία, του συνοδηγού)
Την τυχόν υπερθέρμανση των καθισμάτων σε περίπτωση έκθεσης στον ήλιο
Την αποφυγή αξεσουάρ που δεν είναι εγκεκριμένα από τον κατασκευαστή ή απολύτως συμβατά με το κάθισμα.


Τα καλύτερα καθίσματα αυτοκινήτου για παιδιά σας περιμένουν στο The Baby City

Για να είστε βέβαιοι ότι το παιδί σας θα είναι απόλυτα ασφαλές στο αυτοκίνητό σας, ανεξάρτητα από την ηλικία ή το βάρος του, είναι σημαντικό να επιλέξετε τα κατάλληλα καθίσματα. Επισκεφθείτε σήμερα τα The Baby City, το κορυφαίο κατάστημα βρεφικών και παιδικών προϊόντων και ανακαλύψτε την ποικιλία μας με τα καλύτερα παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου, αξεσουάρ, βάσεις και boosters. Φυσικά, μπορείτε να κάνετε τις παραγγελίες σας όλο το εικοσιτετράωρο από το www.thebabycity.gr, με 12 άτοκες δόσεις και δωρεάν παράδοση στο σπίτι

Μετάβαση στο περιεχόμενο preloader