Τηλ. Επικοινωνίας: 210 6106036
  • 0
Όλες οι Κατηγορίες
Τηλ. Επικοινωνίας: 210 6106036

Μητρικός θηλασμός, ένα δώρο υγείας για το μωρό σας

Μητρικός θηλασμός, ένα δώρο υγείας για το μωρό σας

Μητρικός θηλασμός, η 1η πράξη αγάπης και αφοσίωσης κάθε νέας μητέρας για το μωρό της που παραμένει αναντικατάστατη εδώ και 40.000 χιλιάδες χρόνια. Συνήθως, ξεκινά αμέσως μετά από τον τοκετό. Ωστόσο, όταν αυτό δεν είναι εφικτό, μπορεί να ξεκινήσει αμέσως μόλις οι μαίες φέρουν το μωρό σας στο δωμάτιο. Η διαδικασία αυτή εμπλέκει στον υπέρτατο βαθμό το σώμα και την ψυχική ζωή σας, δημιουργώντας μία ανεπανάληπτη αλληλεπίδραση ζωής με το βρέφος.

 

 

Ο μητρικός θηλασμός και τα οφέλη του για το μωρό

Φυσικά, το μόνο που χρειάζεται ένα νεογέννητο είναι γάλα. Από κει και πέρα, η απόφαση του αν θα θηλάσετε ή αν θα του δώσετε μπουκάλι εξαρτάται από εσάς. Σε κάθε περίπτωση, ο μητρικός θηλασμός προσφέρει μία σειρά από οφέλη για το μωρό τα οποία αξίζει να λάβετε υπόψιν. Ανάμεσα στα πιο σημαντικά είναι τα εξής:

 

 

1# Ο μητρικός θηλασμός χτίζει την άμυνα του ανοσοποιητικού

Το μητρικό γάλα διαθέτει όλα εκείνα τα απαραίτητα συστατικά που χρειάζονται για την ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού του. Κατά τον θηλασμό, μεταφέρονται αντισώματα που προστατεύουν το μωρό από πολλές ασθένειες.

 

 

2# Βοηθά στην ανάπτυξη του εγκεφάλου

Περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα για την ανάπτυξη του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος του μωρού, θέτοντας έτσι ισχυρά θεμέλια για την ανάπτυξή του.

 

3# Δεν χάνει τις βιταμίνες του

Το μητρικό γάλα πίνεται χωρίς βράση. Έτσι δεν καταστρέφεται καμία από τις βιταμίνες που περιέχει. Αντίθετα, ο βρασμός του γάλατος αγελάδας καταστρέφει ένα μέρος από τις βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία του.

 

4# Είναι εξαιρετικά εύπεπτο

Τα ένζυμα του μητρικού γάλακτος διευκολύνουν την διαδικασία της πέψης και την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών στο μέγιστο βαθμό.

 

5# Το μητρικό γάλα μειώνει τους κολικούς

Έχει αποδειχτεί και επιστημονικά ότι τα νεογέννητα που θηλάζουν παρουσιάζουν σημαντικά μικρότερες πιθανότητες εμφάνισης κολικών.

 

6# Δρα ενάντια στις αλλεργίες

Το έμβρυο, ακόμα και κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, μπορεί να ευαισθητοποιηθεί σε παράγοντες που προκαλούν αλλεργίες, Για αυτό το λόγο, ο θηλασμός για τους πρώτους έξι μήνες είναι πολύ σημαντικός.

 

7# Ο μητρικός θηλασμός είναι η πιο εύκολη λύση

Ο μητρικός θηλασμός σας επιτρέπει να θρέψετε το μωράκι σας ανά πάσα στιγμή με την σωστή τροφή, στην σωστή στιγμή και με την σωστή θερμοκρασία τροφής. Δεν χρειάζεται καμία προετοιμασία, κανένα ζέσταμα και φυσικά καμία ανάγκη να κουβαλάτε μαζί σας ένα μπιμπερό.

8# Το γάλα μπορεί να αποθηκευτεί
Αποθηκεύστε με ασφάλεια το πολύτιμο μητρικό σας γάλα, στα σακουλάκια της Philips Avent. Τοποθετήστε τα στο ψυγείο ή την κατάψυξη και χρησιμοποιήστε τα άμεσα καθώς είναι προ-αποστειρωμένα!

 

Ο μητρικός θηλασμός και τα οφέλη του για την μητέρα

Τα πλεονεκτήματα του θηλασμού είναι πολλά και εξίσου σημαντικά και για την μητέρα, καθώς μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά στην διατήρηση της καλής υγείας της. Μεταξύ άλλων:

 

#1 Συμβάλλει στην επαναφορά της μήτρας

Κατά το θηλασμό παράγονται ορμόνες (Ωκιτοκίνη και Προλακτίνη), που βοηθούν τη μήτρα να επανέλθει στην αρχική θέση που είχε πριν την εγκυμοσύνη.

 

#2 Προστατεύει από ασθένειες

Μεταξύ άλλων, ο μητρικός θηλασμός προσφέρει σημαντική προστασία από καρκίνο του μαστού και των ωοθηκών ενώ μειώνει τα ποσοστά εμφάνισης οστεοπόρωσης.

 

#3 Αποτελεί μέθοδο φυσικής αντισύλληψης

Αναστέλλει την ωορρηξία και έτσι δρα ως φυσική μέθοδος προστασίας από ενδεχόμενη εγκυμοσύνη. Ωστόσο, οι ειδικοί τονίζουν ότι δεν αποτελεί την καταλληλότερη μορφή αντισύλληψης.

 

#4 Βοηθά στην γρήγορη επαναφορά του σώματος

Χάρη στο μητρικό θηλασμό, το λίπος που συσσωρεύτηκε στο σώμα κατά την εγκυμοσύνη καίγεται πιο γρήγορα, μειώνοντας έτσι την ανάγκη για δίαιτα.

 

5# Ο μητρικός θηλασμός ενισχύει τους δεσμούς σας με το μωρό

Η διαδικασία αυτή ενισχύει ακόμα περισσότερο τον ψυχικό δεσμό μεταξύ μητέρας και βρέφους. Παράλληλα, η επαφή του νεογνού με το σώμα της μητέρας του χαρίζει ζεστασιά και ασφάλεια.

 

Μητρικός θηλασμός, η 1η επιλογή κάθε μητέρας

Γάλατα κατάλληλα για την διατροφή του μωρού σας υπάρχουν πολλά και αρκετά από αυτά είναι πραγματικά εξαιρετικά. Το μητρικό γάλα όμως είναι αναμφισβήτητα το πιο υψηλής ποιότητας απ’ όλα. Ο μητρικός θηλασμός αποτελεί οικολογικό, αστείρευτο πόρο, ευεργετικό τόσο για το παιδί όσο και για την μητέρα. Δεν είναι τυχαίο που οι διεθνείς οργανισμοί παροτρύνουν τις μητέρες να θηλάζουν το μωρό τους έως και 2 χρόνια. Σκεφτείτε λοιπόν τα πλεονεκτήματά του και σε συνεργασία με τον μαιευτήρα γυναικολόγο σας πάρτε την απόφασή σας για την θρέψη του μωρού κατά το πρώτο διάστημα της ζωής του. Για περισσότερες πληροφορίες και συμβουλές σχετικά με τον μητρικό θηλασμό, τα οφέλη και τις αντενδείξεις του, εμπιστευτείτε τον ιατρό σας. Εκείνος, θα σας κατευθύνει σωστά, σύμφωνα με τις εξατομικευμένες ανάγκες σας.

 

Βρήκατε ενδιαφέρον το νέο μας άρθρο «Μητρικός θηλασμός, ένα δώρο υγείας για το μωρό σας»Διαβάστε περισσότερα κείμενα που σας ενδιαφέρουν στο νέο The Baby City Blog.

Μετάβαση στο περιεχόμενο preloader