Τηλ. Επικοινωνίας: 210 6106036
 • 0
Όλες οι Κατηγορίες
Τηλ. Επικοινωνίας: 210 6106036

Κούνια μωρού με στρώμα & η επιλογή της

Κούνια μωρού με στρώμα & η επιλογή της

Κούνια μωρού με στρώμα: τι να προσέξετε στην επιλογή της: Αυτό είναι ένα θέμα που θα σας απασχολήσει πολύ πριν τον ερχομό του μωρού σας στον κόσμο. Επειδή λοιπόν ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι για σας, ετοιμάσαμε ένα άρθρο στο οποίο σας παρουσιάζουμε όλα εκείνα τα σημαντικά tips τα οποία μπορείτε να λάβετε υπόψιν κατά την διαδικασία αγοράς της. Πάμε να τα δούμε αναλυτικά!

 

Αυτά είναι τα tips μας για να επιλέξετε την ιδανική κούνια μωρού με στρώμα

 

 1. Επιλέξτε πιστοποιημένη κούνια μωρού με στρώμα

Η πρώτη προτεραιότητά κάθε γονιού για το μωρό του είναι η ασφάλειά του. Γι’ αυτό, όταν επιλέγουμε κούνια μωρού, θα πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι έχει περάσει από όλους τους απαραίτητους υποχρεωτικούς ελέγχους που πιστοποιούν ότι:

 • Έχει το κατάλληλο μέγεθος
 • Είναι κατασκευασμένη από τα κατάλληλα υλικά
 • Δεν περιέχει μόλυβδο στο χρώμα της
 • Το στρώμα χωρά ακριβώς σε αυτή, χωρίς να αφήνει μεγάλα κενά.

 

 1. Προτιμήστε κούνια με βάση που φτάνει στο ύψος σας

Έτσι, όταν το μωρό είναι ακόμα μικρούλι, μπορείτε να την τοποθετήσετε ψηλά, χωρίς να χρειάζεται να σκύβετε για να το ντύσετε, να το χαϊδέψετε ή να το νανουρίσετε. Αργότερα όμως, καθώς το μωρό μεγαλώνει, αρχίζει να σηκώνεται και σκαρφαλώνει, κρέμεται από τα κάγκελα και προσπαθεί να βγει έξω, καλό είναι η βάση της κούνιας να μπορεί να χαμηλώσει, αφήνοντας επαρκές περιθώριο για να μη βρεθεί το μωρό απ’ έξω.

 

 1. Αφαιρούνται τα κάγκελα της κούνιας;

 

Κάποια στιγμή, το μωράκι σας θα αρχίσει να αποκτά δυνάμεις και να περπατά. Όταν φτάσει λοιπόν αυτή η ώρα, δε θα είναι ασφαλές γι’ αυτό να κοιμάται σε κούνια με κάγκελα, γιατί πολύ απλά θα προσπαθεί να βγει απ’ έξω με κίνδυνο να πέσει. Άρα λοιπόν, επιλέξτε μία κούνια που τουλάχιστον η μία της πλευρά να αφαιρείται εντελώς. Έτσι, θα μετατραπεί ουσιαστικά σε ένα μικρό κρεβατάκι από το οποίο το παιδί θα μπορεί να σηκωθεί, χωρίς να κινδυνεύει.

 

 1. Δοκιμάστε το στρώμα του μωρού, όπως θα δοκιμάζατε και το δικό σας

 

Τα στρώματα για κούνιες μωρού κατασκευάζονται συνήθως είτε με αφρό είτε με ελατήρια. Και τα δύο υλικά είναι υγιεινά και ασφαλή για τα μωράκια. Από κει και πέρα, το καλύτερο κριτήριο για να επιλέξετε το κατάλληλο, είναι να βάλετε τον εαυτό σας στη θέση του μωρού, να ξαπλώσετε πάνω στα στρώματα που σας ενδιαφέρουν και να αποφασίσετε ποιο θα επιλέγατε εσείς για τον εαυτό σας. Προτιμήστε επίσης κάποιο στρώμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από τις δύο πλευρές. Έτσι, επιμηκύνεται και η διάρκεια ζωής του προϊόντος.

 

 1. Συνοδεύστε την αγορά στρώματος με τα κατάλληλα musthave αξεσουάρ

 

Η αγορά στρώματος για τη βρεφική κούνια πρέπει να συνοδεύεται πάντα από τα κατάλληλα αξεσουάρ που θα το προστατεύσουν από βραδινά «ατυχήματα» που σίγουρα θα προκύψουν. Το πρώτο είναι το ανώστρωμα, το οποίο και θα συμβάλει καθοριστικά στην υγιεινή του στρώματος. Καθώς το μωρό σας μαθαίνει να κόβει την πάνα, προμηθευτείτε και ένα αδιάβροχο προστατευτικό κάλυμμα για έξτρα προστασία.

 

+1.  Δε θα χρειαστείτε άμεσα αγορά μαξιλαριού!

 

Αναρωτιέστε αν πρέπει να τοποθετήσετε μαξιλάρι στην κούνια του νεογέννητου μωρού σας; Η απάντηση είναι όχι. Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα μωρά είναι καλό να το χρησιμοποιούν από τους 12 μήνες και μετά. Φυσικά, το μαξιλάρι θα πρέπει να είναι παιδικό, με μέγεθος ειδικά προσαρμοσμένο στο μέγεθος του μικρού του κεφαλιού. Επιπλέον, δώστε προσοχή στα υλικά από τα οποία είναι φτιαγμένο, έτσι ώστε να είναι υποαλλεργικά.

 

Βρείτε την ιδανική κούνια μωρού με στρώμα στο The Baby City

 

Ελπίζουμε ότι τα παραπάνω tips για την επιλογή του βρεφικού και παιδικού στρώματος σας φάνηκαν χρήσιμα. Αν λοιπόν χρειάζεστε βοήθεια για να επιλέξετε την κατάλληλη κούνια μωρού με στρώμα που θα καλύψει άριστα τις ανάγκες του μωρού σας, τότε δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε τις σελίδες με τα κρεβατάκια και τα στρώματά μας. Όλες οι επιλογές που σας προτείνουμε είναι επώνυμες και κατασκευάζονται σύμφωνα με τις υψηλότερες προδιαγραφές. Ολοκληρώστε λοιπόν τις αγορές σας με:

 • Δυνατότητα 12 άτοκων δόσεων για αγορά με χρήση πιστωτικής κάρτας
 • Δυνατότητα δωρεάν μεταφοράς
 • Δωρεάν συναρμολόγηση επίπλων.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 6106036

 

Σας άρεσε το νέο μας άρθρο «Κούνια μωρού με στρώμα & η επιλογή της»;

Διαβάστε περισσότερα κείμενα που σας ενδιαφέρουν στο νέο The Baby City Blog.

Μετάβαση στο περιεχόμενο preloader