Μπάνιο μωρού: Μάθετε τα πάντα

Μπάνιο μωρού, μία στιγμή ορόσημο τόσο για σας όσο και για το νέο μέλος της οικογένειάς σας. Η αλήθεια είναι ότι για πολλούς γονείς φαίνεται μία… όχι και τόσο εύκολη υπόθεση! Στην πραγματικότητα όμως, πρόκειται για μία σχετικά απλή και αρκετά διασκεδαστική διαδικασία η οποία απαιτεί ένα βασικό «know how». Για να σας βοηθήσουμε λοιπόν στην προσπάθειά σας και για να απαντήσουμε στις βασικές σας απορίες, συγκεντρώσαμε για σας όλα τα tips που χρειάζεστε.

1. Μόνο τοπικό πλύσιμο για τις πρώτες του μέρες

Υποδεχθήκατε το νεογέννητο στο σπίτι; Τέλεια! Κατά τις πρώτες του μέρες μαζί σας, αποφύγετε το μπάνιο. Πλύντε το μόνο τοπικά, αποφεύγοντας επιμελώς το βρέξιμο του αφαλού. Στα περισσότερα μωρά, ο αφαλός πέφτει μέσα σε διάστημα 10 ημερών έως 3 εβδομάδων μετά τη γέννα. Μόλις πέσει, τότε το μωρό σας θα είναι έτοιμο για ένα πραγματικό πρώτο μπάνιο!

2. Προμηθευτείτε μπανάκι μωρού

Η ώρα για το πρώτο μπάνιο του μωρού σας πλησιάζει! Το πρώτο πράγμα που θα χρειαστείτε είναι ένα μπανάκι μωρού υψηλής ποιότητας από την κορυφαία συλλογή του The Baby City. Είναι σημαντικό να διαθέτει ασφαλές δέσιμο και αντιολισθητική επιφάνεια, έτσι ώστε να προσφέρει απόλυτη ασφάλεια στο μωρό. Συνοδεύστε το με το κατάλληλο στρώμα μπάνιου, καθώς και την απαραίτητη αλλαξιέρα.

3. Βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε όλα τα απαραίτητα για το μπάνιο μωρού

Βεβαιωθείτε ότι έχετε προμηθευτεί όλα τα απαραίτητα προϊόντα για το πρώτο μπάνιο του μωρού. Μεταξύ άλλων, είναι σημαντικό να έχετε εξασφαλίσει: βρεφικό σαμπουάν, σφουγγάρι, πετσέτα, πάνα, κρέμα γαλάκτωμα, ζιπουνάκια, ρούχα και κρέμα συγκάματος. Μην ξεχάσετε να προμηθευτείτε και μία εργαλειοθήκη πρώτων βοηθειών, η οποία θα σας φανεί εξαιρετικά χρήσιμη στην πορεία.

4. Εξασφαλίστε την ιδανική θερμοκρασία για το μπάνιο μωρού

Το δέρμα ενός μωρού είναι πιο ευαίσθητο από ενός ενήλικου. Η θερμοκρασία για το μπάνιο του πρέπει να είναι ζεστή, έτσι ώστε να μην κρυώνει. Όταν έρθει λοιπόν η στιγμή για το πρώτο του μπάνιο, γεμίστε το με χλιαρό νερό. Δοκιμάστε το με τον αγκώνα σας για να δείτε αν καίει, ακριβώς όπως κάνετε και με το γάλα.

5. Βάλτε σιγά – σιγά το μωρό στο μπάνιο

Αφού το γδύσετε, βάλτε το σιγά – σιγά στο μπάνιο έτσι ώστε να συνηθίσει το νερό. Βεβαιωθείτε ότι το κρατάτε γερά και ξεκινήστε να το βρέχετε με χλιαρές κινήσεις. Πλύντε όλο το σώμα του μωρού με απαλές κυκλικές κινήσεις, δίνοντας επιπλέον έμφαση στα ευαίσθητα μέρη, στις μασχάλες και στις πτυχώσεις πίσω από τα γόνατα, το λαιμό και τους μηρούς. Ξεπλύνετε καλά τις σαπουνάδες με νεράκι.

6. Δώστε προσοχή στο στέγνωμα

Μόλις ολοκληρώσετε το μπάνιο του, σκουπίστε το μωρό σας με την πετσέτα. Αφού το στεγνώσετε σχολαστικά, κάντε του μασάζ με το βρεφικό γαλάκτωμα. Πριν βάλετε την πάνα του, μην ξεχάσετε την απαραίτητη κρέμα συγκάματος και το ζιπουνάκι του.

7. Επιλέξτε την κατάλληλη ώρα για το μπάνιο του μωρού σας

Το μπάνιο του μωρού σας είναι μία διαδικασία που θα σας δέσει ακόμα περισσότερο μαζί του. Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η καλύτερη ώρα για το μπάνιο του είναι πριν από το τελευταίο του γεύμα. Αυτό, θα το χαλαρώσει, αλλά και θα το βοηθήσει έτσι ώστε να κοιμάται καλύτερα και χωρίς άγχος.

Για οποιαδήποτε απορία σχετικά με το μπάνιο μωρού και την ανάπτυξή του, μην διστάζετε να συμβουλεύεστε τον έμπιστο παιδίατρό σας. Εκείνος, είναι υπεύθυνος ώστε να σας καθοδηγήσει σωστά, απαντώντας σε κάθε σας απορία. Από κει και πέρα, το The Baby City παραμένουν δίπλα στις ανάγκες σας, προσφέροντάς σας τα πάντα για το μωρό σας και την ανάπτυξή του.

Βρήκατε ενδιαφέρον το νέο μας άρθρο «Μπάνιο μωρού: Μάθετε τα πάντα»Διαβάστε περισσότερα κείμενα που σας ενδιαφέρουν στο νέο The Baby City Blog.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *