Παιδικά καθίσματα
αυτοκινήτου
ISOFIX  – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου ISOFIX Ίδια λέξη / φράση με το Focus Keyword Παύλες ανάμεσα στις λέξεις

Παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου ISOFIX. Η τελευταία λέξη της ασφάλειας, της ευκολίας και της μόδας όσον αφορά τη βμεταφορά ενός παιδιού με το αυτοκίνητο. Στο παρόν άρθρο, θα σας εξηγήσουμε λεπτομερώς τι κάνει τα παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου ISOFIX τόσο αξιόλογα.

Τι είναι τα παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου ISOFIX

Όταν γίνεται λόγος για το ISO 13216, να ξέρετε πως πρόκειται για ένα πρότυπο ασφάλειας που καθιερώθηκε στα αυτοκίνητα στα early 00’s. Προβλέπει την ασφαλέστερη τοποθέτηση των παιδικών καθισμάτων με τη χρήση βάσεων στήριξης ISOFIX (International Standards Organisation FIX). Όταν μιλάμε για τα ISOFIX, αναφερόμαστε σε 2-3 μεταλλικές υποδοχές που είναι απευθείας βιδωμένες, στο πλαίσιο του αυτοκινήτου. Βρίσκονται κάτω από την πίσω σειρά των καθισμάτων, δεν προεξέχουν από τα καθίσματα και συνήθως δεν είναι ορατές. Τα παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου ISOFIX, υπάρχουν σχεδόν σε όλα τα αυτοκίνητα χρονολογίας από το 2007 και μετά. Τα πιο σύγχρονα αυτοκίνητα, έχουν διακριτικά ταμπελάκια ή πλαστικούς οδηγούς που υποδηλώνουν την ύπαρξη ISOFIX.

Γιατί τα παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου ISOFIX είναι τόσο ασφαλή

Χωρίς αμφιβολία, τα συστήματα συγκράτησης στο αυτοκίνητο βοήθησαν σημαντικά στην ασφαλή μεταφορά των παιδιών. Όμως, οι συμβατικές μέθοδοι πρόσδεσης των παιδικών καθισμάτων, χρησιμοποιούνται με λάθος τρόπο από τους γονείς κατά 70%! Αυτό ακριβώς ήρθε να διορθώσει το ISOFIX, μειώνοντας δραματικά την πιθανότητα λάθους. Έτσι, το πρόβλημα της λανθασμένης πρόσδεσης του καθίσματος μέσω της ζώνης σχεδόν εξανεμίστηκε!

Αν και δεν υπάρχει ουσιαστική διαφοροποίηση ως προς την ασφάλεια στο παιδί, συγκριτικά με τη ζώνη το ISOFIX πέτυχε διάνα. Το ποσοστό επιτυχούς πρόσδεσης του παιδικού καθίσματος μέσω των σημείων ISOFIX έχει εκτοξευθεί στο 96%! Από μόνο του αυτό το στατιστικό, αρκεί για να κάνει τα παιδικά καθίσματα ISOFIX για παιδιά υπερπολύτιμα στη μεταφορά. Και μάλιστα καλύπτει ένα μεγάλο φάσμα ηλικιών· από τις πρώτες εβδομάδες μέχρι και τα 12 έτη!

Πώς θα καταλάβετε αν το αυτοκίνητό σας διαθέτει ISOFIX

Για να καταλάβετε αν το αυτοκίνητό σας διαθέτει υποδοχείς ISOFIX ενεργήστε ως εξής:

 1. Ψάξτε στα πίσω καθίσματα για σημάνσεις με την επιγραφή ISOFIX.
 2. Επικοινωνήστε με την επίσημη αντιπροσωπεία, δίνοντας τον αριθμό πλαισίου που βρίσκεται στην άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου.
 3. Βάλτε το χέρι σας στη σχισμή ανάμεσα στην πλάτη και το κάτω μέρος των πίσω καθισμάτων. Αν πιάσετε κάποιους μεταλλικούς υποδοχείς που προεξέχουν προς τα έξω (χωρίς να φαίνονται) τότε το αυτοκίνητό σας διαθέτει ISOFIX.

Τι να κάνετε αν το αυτοκίνητό δεν έχει ISOFIX

Αν το αυτοκίνητο που χρησιμοποιείτε δεν έχει υποδοχείς ISOFIX, τότε απευθυνθείτε σε μια επίσημη αντιπροσωπεία και ρωτήστε αν γίνεται εγκατάσταση. Η μεταγενέστερη εγκατάσταση σπάνια είναι εφικτή, ωστόσο αξίζει να δοκιμάσετε! Αν η τοποθέτηση ISOFIX δεν είναι εφικτή, χρησιμοποιήστε την επιβατική ζώνη ασφαλείας για να στερεώσετε το παιδικό κάθισμα. Αν το κάνετε σωστά, η ασφάλεια πρόσδεσης του παιδιού θα είναι ίδια, όπως στην περίπτωση που το αυτοκίνητο είχε ISOFIX.

Ποια παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου ISOFIX να επιλέξετε

Προτού αγοράσετε οποιοδήποτε παιδικό κάθισμα, είναι πολύ σημαντικό να πατέ από εκεί με το αυτοκίνητο για ένα… test drive! Επί τόπου! Να θυμάστε ακόμα πως δεν ταιριάζουν όλα τα ISOFIX καθίσματα σε όλες τις ISOFIX υποδοχές, καθώς υπάρχουν συγκεκριμένες κατηγορίες. Τα παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου ISOFIX, χωρίζονται λοιπόν σε 5 groups, ανάλογα με το βάρος του παιδιού:

 • Group 0: 0 – 10 κιλά (από τη γέννηση έως 6 – 9 μηνών).
 • Group 0+: 0 – 13 κιλά (από τη γέννηση έως 12 – 15 μηνών).
 • Group 1: 9 – 18 κιλά (από 9 μηνών έως 4 ετών).
 • Group 2: 15 – 25 κιλά (από 4ετών έως 6 ετών).
 • Group 3: 22 – 36 κιλά (από 6 ετών έως 11 ετών)

Αν εξακολουθείτε να έχετε απορίες, μη διστάζετε! Ρωτήστε μας όλα όσα θέλετε να μάθετε για τα παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου αλλά και την ασφάλεια των παιδιών κατά την οδήγηση άφοβα. Παράλληλα, μπορείτε να γνωρίσετε την πλούσια συλλογή μας σε παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου ISOFIX στις εγκαταστάσεις μας, στην Ανδρέα Παπανδρέου 19 στο Μαρούσι, πλησίον The Mall Athens ή στο www.thebabycity.gr και ολοκληρώστε τις αγορές σας με:

 • Έως 12 άτοκες δόσεις για αγορά με χρήση πιστωτικής κάρτας
 • Δυνατότητα δωρεάν μεταφοράς
 • Δωρεάν συναρμολόγηση.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 6106036

Σας άρεσε το νέο μας άρθρο «Παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου ISOFIX  – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε»;

Διαβάστε περισσότερα κείμενα που σας ενδιαφέρουν στο νέο The Baby City Blog.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *